На Закарпатті поліцейські разом з освітянами обговорили готовність до нового навчального року

серпня 28 / 2024


В Закарпатській ОВА відбулося засідання колегії щодо підготовки до нового навчального року. У ньому взяли участь керівники Департаменту освіти області, співробітники Головного управління Національної поліції в Закарпатській області та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

На засіданні йшлося про співпрацю усіх служб під час навчального року.

Поліцейські розповідали щодо створення у навчальних закладах безпечного середовища. Також наголосили на необхідності проведення для школярів інтерактивного уроку, щоб нагадати про правильний алгоритм дій під час повітряної тривоги. До його проведення долучаться і самі правоохоронці.

Начальник сектору організації служби освітньої безпеки ГУНП в Закарпатській області Роман Король розповів присутнім про роботу співробітників новоствореного підрозділу поліції у навчальних закладах:

«Наші працівники дбатимуть про безпеку усіх учасників освітнього процесу. З метою запобігання порушень закону, особлива увага приділятиметься й профілактичній роботі. Нашим основним завданням є безпека та правопорядок у закладах середньої освіти впродовж усього навчального дня.»

За словами начальника відділу ювенальної поліції Управління превентивної діяльності поліції в Закарпатській області Андрія Курти, поліцейські у співпраці з керівниками закладів освіти та працівниками ДСНС проводитимуть спільні превентивні заходи, у тому числі й інтерактивні, задля того, аби навчити дітей правилам поведінки у будь-яких ситуаціях.

«Уроки проводитимуться як у звичайному форматі, так і у спеціально облаштованих «Класах безпеки». Там поліцейські в інтерактивній формі навчатимуть дітей кібербезпеці, правилам дорожнього руху, говоритимуть про інші важливі для формування нормального клімату в колективі теми та багато іншого», — підсумував Андрій Курта.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар