Новини Закарпаття

Молитвою, хвилиною мовчання та покладанням квітів прикордонники Чопського загону вшанували пам’ять полеглих побратимів

🕯🇺🇦ЧЕСТЬ І ШАНА ПОЛЕГЛИМ ГЕРОЯМ!

Молитвою, хвилиною мовчання та покладанням квітів прикордонники Чопського загону вшанували пам’ять полеглих побратимів. Сьогодні вони навідалися до місць поховання трьох захисників, які до останнього подиху стояли за Україну – Руслана Гребенюка, Володимира Вудмаски та Олександра Анталика. Військовий капелан протоієрей Сергій Ємець звершив заупокійні літії біля могил спочилих воїнів.

🕯Штаб-сержант Руслан Гребенюк прибув до Чопського прикордонного загону, де свого часу проходив службу, у перші дні після повномасштабного вторгнення. Звідси у складі бойового підрозділу вирушив на схід України. Руслан Леонідович невтомно та самовіддано виконував бойові завдання, аж доки 13.02.2023 року ворожий снаряд не забрав його життя.
Указом Президента України, за особисту мужність і самовіддані дії виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, штаб-сержанта Руслана Гребенюка було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

🕯Олександр Анталик долучився до лав прикордонної служби у серпні 2022 року. У липні 2023 року він у складі зведеного підрозділу вибув на Донеччину. Виконуючи бойове завдання, прикордонник 14 вересня 2023 року отрапив під масований артилерійський обстріл, внаслідок якоотримав смертельні поранення.
Указом Президента України, за особисту мужність і самовіддані дії виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, солдата Олександра Анталика було відзначено державною нагородою - орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

🕯Володимир Вудмаска до мобілізації був знаним в Ужгороді лікарем-реабілітологом. З початком повномасштабного вторгнення він добровольцем прибув до Чопського прикордонного загону, де свого часу проходив строкову службу, та був призначений військовим медиком.
На рахунку воїна два бойові виїзди, впродовж яких він врятував десятки військовослужбовців Держприкордонслужби та Збройних Сил України. У ході останнього з них він отримав травми, не сумісні з життям. Життя Героя обірвалося 17 липня 2023 року.
За мужність і самовідданість, порятунок життів військовослужбовців, бездоганне служіння Українському народові, Указом Президента України старшого солдата Володимира Вудмаску нагороджено медаллю “За врятоване життя”.

🇺🇦Честь і слава полеглим воїнам, світла пам’ять Героям-прикордонникам!🇺🇦
Перейти на сайт