Роман Сарай: "Упевнений, що незабаром синьо-жовтий прапор знову замайорить на тимчасово окупованих українських територіях, у Республіці Крим..."

серпня 23 / 2024


Роман Сарай: "Упевнений, що незабаром синьо-жовтий прапор знову замайорить на тимчасово окупованих українських територіях, у Республіці Крим..."

🇺🇦 Вже 20 років поспіль в Україні у цей день – 23 серпня, вшановують один головних символів нашої держави. Синьо-жовтий стяг став уособленням ідентичності України та українців у світі.
☝️Сьогодні, у День Державного прапора України синьо-жовтний стяг замайорів на площі Богдана Хмельницького в Ужгороді.

В урочистостях взяли голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, обласні депутати військовослужбовці, духовенство, делегація Люблінського воєводства, громадськість.
☝️Поєднання блакитного тла та жовтого малюнку зустрічалося ще в символіці українських населених пунктів, починаючи з часів Русі. Козаки використовували синє тло та малювали жовті хрести, небесні світила та зброю на полкових і сотенних знаменах.
☝️У 1917-му синьо-жовтий став офіційним стягом української державності. Під цими прапорами відбувалися маніфестації українців. З ними українські воїни 100 років тому вирушали в бій. У квітні 1918-го синьо-жовті прапори підняли над кораблями Чорноморського флоту у Севастополі.
☝️Український прапор піднімали над Еверестом. Він майорів на антарктичній станції «Академік Вернадський». Літав у космос з Леонідом Каденюком. Пролітав над смарагдовими джунглями Конго в складі миротворчої місії. Піднімався на п’єдестал разом з олімпійськими чемпіонами, починаючи з 1996 року.
👌»Нині синьо-жовтий стяг символізує незламність, стійкість і мужність наших воїнів та українського народу у запеклій боротьбі з ворогом, - відзначив голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай. - Упевнений, що незабаром синьо-жовтий прапор знову замайорить на тимчасово окупованих українських територіях, у Республіці Крим».

З Днем Державного прапора України!
Слава Україні! Героям Слава!🇺🇦
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар