Новини Закарпаття

Нові етапи співпраці Закарпаття з Люблінським воєводством

Нові етапи співпраці Закарпаття з Люблінським воєводством
🇺🇦🇵🇱 Триває візит делегації Люблінського воєводства на Закарпаття. Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та перший заступник Андрій Шекета разом із головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою сьогодні обговорили з Маршалеком Люблінського воєводства Ярославом Ставярським та депутатом сеймику Люблінського воєводства Збігневом Войцеховським шляхи для подальшої співпраці між нашими регіонами.
☝️ «З моменту, коли був налагоджений перший контакт до повноцінного міжрегіонального партнерства минуло18 років, - відзначив Роман Сарай. - За цей час реалізовано 2 спільних мікропроєкти у сфері збереження культурної та історичної спадщини, маємо 9 підписаних угод між Закарпатською областю та Люблінським воєводством, реалізовуємо вже спільний грантовий проєкт на суму в майже 2,5 мільйони євро. Сьогодні історія нашої співпраці поповнилася ще однією яскравою сторінкою. Ректор УжНУ Володимир Смоланка та ректор люблінського Університету Марії Кюрі-Склодовської Радослав Добровольський урочисто підписали меморандум про співпрацю ботанічними садами обидвох вишів. Угодою передбачається реалізація спільного освітньо-наукового та інфраструктурного проєкту, що здійснюватиметься в рамках транскордонної програми Interreg NEXT Польща – Україна щодо вивчення питань зміни клімату. Бюджет гранту – 450 тисяч євро».
👌 Делегація, очолювана Маршалеком Люблінського воєводства Ярославом Ставярським та депутатом сеймику Люблінського воєводства Збігневом Войцеховським, ознайомилася з роботою підприємства Centravis, що спеціалізується на виготовлені безшовних нержавіючих труб. Цей завод – релокований з Нікополя. В нього інвестовано майже 1,5 мільйони євро. Задіяно у виробничому процесі 82 працівники. Готова продукція застосовується в автомобілебудуванні, нафтохімічній та газовій промисловості, суднобудуванні, аерокосмічній галузі, атомній та тепловій енергетиці і експортується на всі континенти світу.
👉 Польська делегація також передала гуманітарну допомогу – телевізор, побутову техніку та солодощі, Мукачівському дитячому будинку-інтернату, ознайомилася з ходом реалізації проєкту будівництва реабілітаційного центру для військових в Ужгороді «4.5.0. Recovery Center», вшанувала пам’ять загиблих воїнів на Пагорбі Слави, відвідала комунальний заклад «Академія культури і мистецтв.
Перейти на сайт