Новини Закарпаття

Результати виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року представили сьогодні в столиці

📊 Результати виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року представили сьогодні в столиці. Аналіз та операційний план з її реалізації презентувала команда Офісу Омбудсмана за підтримки IREX в Україні.

👥 Урядовці, народні депутати, представники місцевої влади, міжнародні партнери й інші учасники заходу у змішаному форматі також розглянули практичні аспекти та пріоритетні напрямки виконання Стратегії, що була прийнята у квітні 2023 році, на національному та регіональному рівнях.


📍В обговоренні взяв участь заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан. Він підкреслив, що відповідно до результатів представленого аналізу наш регіон з-поміж інших виконав найбільшу кількість заходів з реалізації Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення – 12. Це майже половина з усіх запланованих заходів, ще приблизно стільки ж здійснюються на постійній основі☝️

Ідеться, зокрема, про затвердження та реалізацію комплексної обласної програми підтримки ВПО, функціонування регіонального координаційного, гуманітарного штабів та рад з питань внутрішньо переміщених осіб при обласній військовій адміністрації, районних адміністраціях, територіальних громадах, наявність розроблених алгоритмів проведення ремонтів та реконструкції місць тимчасового проживання та низку інших.

✔️ Заступник голови ОВА зауважив, що на Закарпаття чи не щотижня приїжджають евакуаційні потяги, саме тому зараз одне з ключових завдань – створити в громадах, котрі приймають вимушених переселенців, фонди соціального житла, до яких увійдуть соціальні гуртожитки, квартири тощо.

💬 «Як із перших днів повномасштабної війни, так і зараз охопити комплексною підтримкою всіх, хто знайшов прихисток у нашому регіоні, вдається за підтримки низки міжнародних партнерів та місцевих волонтерів. Не менш важливою та продуктивною в цьому напрямку є співпраця з громадами й соціально відповідальним бізнесом. Дякуємо всім, хто працює та допомагає, щоб Закарпаття й надалі було надійним тилом для сотень тисяч ВПО. Щодня дякуємо кожному та кожній, хто боронить Україну», – наголосив Олександр Пацкан.
Перейти на сайт