Новини Закарпаття

Закарпатська митниця повідомляє важливу інформацію


Закарпатська митниця на офіційній сторінці в мережі фейсбук, повідомляє про те що , 15 серпня, Державна митна служба України успішно завершила впровадження нової автоматизованої системи митного оформлення у всіх автомобільних пунктах пропуску на державному кордоні.

⚙️ Це важливий етап масштабної цифрової реформи митниці, що спрямована на оптимізацію процесів, спрощення процедур, економію часу та зниження витрат для бізнесу. Крім того, нова система забезпечує прискорення перетину кордону для громадян.

🛂 Перехід на нову систему відбувався плавно й поступово, без зупинки процесу митного оформлення. Завдяки злагодженій роботі команд Держмитслужби та митниць по всій країні всі пункти пропуску продовжували працювати у штатному режимі.

🖥 Однією з ключових складових нової системи стало її інтегрування з новою автоматизованою системою управління ризиками. Ця система, що вже продемонструвала свою надійність і швидкодію на раніше впроваджених модулях, дозволяє ефективніше виявляти й мінімізувати ризики, пов’язані з переміщенням товарів через кордон. Крім того, вона допомагає якісно відпрацьовувати виявлені ризики, забезпечуючи високий рівень контролю та безпеки у пунктах пропуску.

✅ Попереду заплановане введення додаткових складових, спроектованих з урахуванням необхідності подальшої європейської інтеграції. Ці нововведення базуються на підходах та процесах, що діють у країнах ЄС, і дозволять ще більше покращити взаємодію з європейськими митними системами.

🤝 Вдячні нашим міжнародним партнерам за фінансову підтримку та активну участь у реалізації цього проєкту. За їхньої підтримки вдалося створити нову відмовостійку та катастрофостійку ІТ інфраструктуру, яка забезпечує безперебійність роботи системи й максимальний захист даних навіть у найскладніших умовах.

☑️ Цифрова трансформація залишається основою перезавантаження митної служби України, наближаючи її до європейських стандартів.

EU Public Finance Management Support Programme for Ukraine
European Union in Ukraine
USAID Ukraine - USAID Україна
USAID - US Agency for International Development
U.S. Embassy Kyiv Ukraine
Перейти на сайт