Новини Закарпаття

Члени Координаційної ради з питань ВПО в Ужгороді на черговому засіданні обговорили низку соціальних питань



Йшлося, зокрема, про новий успішний проект «Карітас-Закарпаття» – «Соціальні майстерні для молоді з інвалідністю», який реалізовував організацію в межах цієї ідеї «Створи свій Ужгород: інтегрований, інклюзивний, безпечний». Завдяки проекту з'явилася додаткова можливість забезпечити молодим людям із психічною неповносправністюпротягом літа активну денну діяльність у центрі благодійної організації, що на вул. Цегольнянській, 1 в Ужгороді.
Уже зовсім скоро розпочнеться новий навчальний рік, тож заслухали інформацію про наявність місць у закладах освіти Ужгорода, порушили питання реєстрації в системі «Електронна черга» в департаменті соціальної політики, обговорили й правила користування бібліотеками міста.
Дуже важливо продовжувати моніторинг та визначати потреби внутрішньо переміщених осіб, які проживають у громаді, наголошували на зустрічі. Через збройну агресію РФ проти України в Ужгороді переїхали тисячі вимушених переселенців, на сьогодні тільки офіційно зареєстрованих у місті понад 27 тисяч. Рада ВПО закликана допомогти інтеграції внутрішніх переселенців, а також роботі місцевої влади для забезпечення прав та інтересів ВПО.
Перейти на сайт