Новини Закарпаття

Закарпатська обласна рада приєдналась до Декларації розбудови доброчесності органів місцевого самоврядування

Закарпатська обласна рада приєдналась до Декларації розбудови доброчесності органів місцевого самоврядування

☝️Виконуючий повноваження голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета взяв участь у “Форумі доброчесності”, організованому Національним агентством з питань запобігання корупції.
👉 Разом із представниками Львівської обласної ради, та Чорткова, Фастова, Полтави та ще низки громад Андрій Шекета підписав Декларацію розбудови доброчесності органів місцевого самоврядування.
☝️ Тема доброчесності зараз звучить на різних платформах досить часто, є різні визначення та різне розуміння, - зазначив в.п. голови Закапатської обласної ради Андрій Шекета. - Часто цей термін вживають зі словом антикорупція. І так, це правильно, вони дуже суміжні і ходять поряд. Але доброчесність покликана не допускати корупцію в принципі, блокувати її на рівні теоретичної можливості, робити процеси управління та механізми прийняття рішень максимально прозорими».
👌 «Звісно, можна говорити, що всі злодії, корупціонери нічого не роблять і всіх треба розстріляти, а потім звільнити, - каже пан Шекета. - А можна впроваджувати декларування чиновників чи Прозоро, онлайн сервіси на взірець «Дія» чи «Моє Закарпаття», запроваджувати онлайн трансляції сесій і комісій, відкривати ЦНАПи чи просто вчити своїх співробітників діяти прозоро і чесно, і вчитись самому Звісно, я не кажу, що в Закарпатській обласній раді та Закарпатській обласній державній адміністрації все абсолютно безпроблемно. Але ми багато робимо, щоб бути відкритими навіть у час війни. Зокрема, спільно з колегам з Нідерландів та Словаччини вивчаємо їхній досвід, правила, які зараз існують в ЄС, щоб кращі практики і політики втілювати в себе».
☝️ «Підписання Закарпатською обласною радою Декларації доброчесності — логічний крок у побудові системи доброчесності на рівні Закарпатської області, - підсумував Андрій Шекета. — Це - величезна та об'ємна робота, до якої залучено багато людей: від науковців і депутатів різних рівнів, до службовців і громадських активістів. Це - фундамент додаткової роботи та комунікації з НАЗК у питанні доброчесності. Документ має певні зобов’язання з обох сторін. Ми, як орган місцевого самоврядування, беремо на себе зобов’язання впроваджувати всі доступні інструменти доброчесності».
👀 З текстом Декларації можна ознайомитися тут: https://nazk.gov.ua/uk/deklaratsiya-dobrochesnyh-gromad/?fbclid=IwY2xjawEtiNJleHRuA2FlbQIxMAABHZOXoLq1Azdl6HOYf2i7fmxt66VZe4YzWt27tcBzyQ1-8nAyxWeskhkd6Q_aem_jo_737a0TXVFX2epvw5Z7A
Перейти на сайт