Психолог Чопського прикордонного загону організував для військовослужбовців активний відпочинок

серпня 14 / 2024
СПОРТ ТА ВІДНОВЛЕННЯ ВОЇНІВ

Прикордонники Чопського загону, які нещодавно повернулися із зони бойових дій, наразі проходять програму відновлення та реабілітації. У рамках цих заходів, з ними проводять відповідні заняття, роботу з психологом, організовують дозвілля тощо.

Зокрема, психолог Чопського прикордонного загону Ілона Равлик організувала для військовослужбовців активний відпочинок та долучила до незвичного виду спорту, яким займається сама. Тож сьогодні прикордонники відділу «Чоп (тип С)» відкрили для себе гру у падел-теніс. Як зізнаються воїни, більшість з них раніше не знали про такий вид спорту.

На запрошення спортивного клубу «Padel Club – Ужгород», воїни відвідали перше тренування на спеціально облаштованих кортах. Метою гри, як кажуть її сьогоднішні учасники, було не змагання у першості, а саме тренування та відпочинок у колі побратимів.

Один із співзасновників спорткомплексу, Євген Бібіков, розповів, що падел – це новий вид фізичної активності в Україні. Він набув популярності декілька років тому і лише чотири місяці тому його визнали офіційним видом спорту у нашій країні. «Падел теніс досить легкий для гри, не потребує тривалого часу для навчання, простий у координації рухів та викликає багато позитивних емоцій. Ми активно залучаємо до нього молодь і раді вітати на наших кортах воїнів-прикордонників, які борються за свободу і незалежність України», - зазначив Євген Бібіков.

Психолог Чопського загону Ілона Равлик розповіла, що активний відпочинок, командна гра, азарт та гарні емоції, які викликають ігрові види спорту, позитивно впливають на психологічний стан військовослужбовців, прискорюючи процес їх відновлення.«Під час гри я спостерігала за емоціями та реакціями хлопців і можу з упевненістю сказати, що сьогоднішні заняття дуже позитивно на них впливають, допомагають психологічній розрядці та соціалізації воїнів. Це вид спорту з, так би мовити, розважальним контентом, а для наших захисників це додаткове джерело позитивного настрою та мотивації», - зауважила психологиня.

Більшість з прикордонників, які сьогодні брали участь у грі, висловили бажання знову прийти на корти. Щиро дякуємо спортивному клубу «Padel Club – Ужгород» за надану можливість та чудовий настрій наших захисників!
Padel club - Ужгород
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар