У Чопській громаді хочуть узаконити діяльність нелегальних таксистів

серпня 12 / 2024


У Чопській громаді існує проблема, пов'язана з неофіційною діяльністю перевезення пасажирів. Так звані «таксисти» здійснюють свою роботу без державної реєстрації, що є прямим порушенням закону.

Про це повідомляє Чопська міська рада.

Як йдеться у повідомленні, нелегальні таксисти не сплачують податків до бюджету, тим самим завдаючи шкоди державній економіці та ставлячи під загрозу безпеку пасажирів.

Чопська міська рада ще 1 липня надала роз'яснення щодо реєстрації бізнесу перевезення пасажирів. Це було важливим кроком до впорядкування діяльності таксистів та забезпечення законності їх роботи. Однак, жоден перевізник не скористався цією можливістю.

Минулого тижня, за зверненням Чопської міської ради, працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Закарпатській області у співпраці з патрульною поліцією провели вибіркову перевірку так званих «таксистів». За результатами перевірок на трьох порушників склали протоколи про адміністративні правопорушення і матеріали направили до суду для прийняття рішення щодо застосування відповідних адміністративних стягнень. Ці дії демонструють серйозність намірів правових органів, громади та Чопської міської ради у боротьбі з неофіційною діяльністю.


Для забезпечення безпеки пасажирів, збільшення надходжень до бюджету та підтримки ЗСУ, необхідно узаконити діяльність перевезення пасажирів «Таксі», – наголошують у міськраді.

Рекомендації щодо узаконення діяльності перевезення пасажирів «Таксі» висвітлили на офіційному сайті Чопської міської ради.

«У сучасних умовах, коли країна веде боротьбу за свою незалежність, кожна гривня податків є важливою для підтримки Збройних Сил України. Офіційно зареєстровані таксисти, які сплачують податки, наповнюючи державний бюджет, роблять свій внесок у зміцнення обороноздатності країни та наближають нашу перемогу.

Закликаємо всіх суб’єктів господарювання легалізувати свій бізнес та провести його реєстрацію згідно з вимогами законодавства», – йдеться у повідомленні.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар