Сучасні класи безпеки з’являться ще в 10 школах Закарпаття

серпня 08 / 2024
✔️ Сучасні класи безпеки з’являться ще в 10 школах Закарпаття. Сертифікати на їх облаштування керівникам закладів загальної середньої освіти сьогодні вручили в ОВА.

Юрій Гузинець - заступник голови Закарпатської ОВА підкреслив, що за підтримки міжнародних партнерів такі класи вже вдалося створити в багатьох навчальних осередках краю. Учні ж виявляють великий інтерес до занять з пожежної та мінної безпеки, надання домедичної допомоги.

💬 «Важливо не просто облаштувати ці класи безпеки, а й використовувати їх на повну. Наші діти мають знати правила безпеки та алгоритм дій під час надзвичайних ситуацій. Вони також повинні мати достатньо практичних навичок, щоб у разі потреби могти надати допомогу собі та іншим», – наголосив заступник керівника краю.

📍Ці десять класів безпеки в межах співпраці ОВА та Save the Children і за фінансової підтримки Humanitarian Fund створять у школах Берегівської, Мукачівської, Усть-Чорнянської, Тур’є-Реметівської, Богданської, Хустської, Ужгородської, Середнянської і Холмківської громад.

🤝 Юрій Гузинець подякував командам міжнародних організацій за плідну співпрацю, котра дозволяє втілювати низку корисних ініціатив для дітей у нашому регіоні.

🧯💻 Після церемонії вручення сертифікатів керівникам закладів освіти передали обладнання та засоби, передбачені для класів безпеки. Це ноутбуки, акустичні системи, інтерактивні дошки, проєктори, протигази, вогнегасники, аптечки, шафи для підручників, настільні ігри й інше.

🔹 Загалом у школах Закарпаття вже буде 6️⃣6️⃣ класів безпеки. Створення окремих таких приміщень набуває надзвичайної актуальності в умовах війни, адже гарантування безпеки учнів у школах є одним із ключових пріоритетів для держави.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар