Команда регіонального офісу ULEAD з Європою в Закарпатській області продовжує проводити зустрічі в громадах регіону

серпня 04 / 2024
🤝Команда регіонального офісу ULEAD з Європою в Закарпатській області продовжує проводити зустрічі в громадах регіону.

Цього разу відвідали Богданську громаду, що розташована у високогір’ї Закарпаття й межує з Румунією та Івано-Франківською областю.

🗣Голова Богданської сільської ради Степан Мільчевич розповів про здобутки та виклики, з якими доводиться стикатися в діяльності. Він підкреслив, що значна увага приділена найважливішому ресурсу громади – людському потенціалу й збереженню природніх багатств. У громаді налагоджено систему поводження з побутовими відходами, створено умови для збереження культурної спадщини й розбудови туристичної інфраструктури екологічного спрямування та активного дозвілля.

За словами заступника керівника відділу регіональної діяльності U-LEAD Миколи Сюська, розвиток гірських громад – це довгостроковий процес, який потребує значних зусиль та враховуючі обмежені можливості повинен бути пріоритетом регіональної політики.

💬«Завдяки системній роботі керівництва Богданська громада має помітну позитивну динаміку пріоритетних напрямів розвитку», — підкреслив він.

В ході зустрічі було окреслено напрями взаємодії представників Богданської громади та команди регіонального офісу ULEAD з Європою в Закарпатській області зокрема з питань економічного розвитку, промоції території, організаційної діяльності, підтримки молодіжних ініціатив та створення інституцій для залучення грантів.

На думку керівника регіонального офісу U-LEAD Павла Логвінова, економічний розвиток громади має кілька стовпів, серед яких розбудова партнерських відносин й залучення грантів, розвиток екологічного туризму в поєднанні з відродженням традицій вівчарства, вирощування екологічно чистих продуктів та розвиток лісового господарства.

Pavlo Logvinov
Pavlo Riabokon
Mykola Siusko
Богданська територіальна громада
Степан Мільчевич
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар