Виноградів може стати більш безпечним: пропонують заборонити продаж алкоголю вночі

липня 29 / 2024

«Заборонити продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива (крім безалкогольного) на території Виноградівської об’єднаної територіальної громади в закладах торгівлі з цілодобовим графіком роботи та автозаправних станціях у період з 23.00 години вечора до 07.00 години ранку щоденно, враховуючи вихідні дні та свята» - йдеться в проекті рішення.


Аргументи “за” заборону:

Зменшення рівня злочинності:

Зниження насильницьких злочинів: Вживання алкоголю часто пов'язують з агресивною поведінкою та насильницькими злочинами. Заборона на продаж алкоголю в нічний час може зменшити кількість таких інцидентів.
Покращення громадського порядку: Менша кількість нетверезих людей на вулицях вночі може сприяти зменшенню хуліганства та порушень громадського порядку.

Поліпшення громадського порядку:

Спокійна атмосфера: Обмеження доступу до алкоголю може сприяти більш спокійній та безпечній атмосфері в громаді в нічні години.
Менше шуму: Зниження рівня шуму вночі, особливо в житлових районах, де знаходяться цілодобові заклади торгівлі.

Здоров’я населення:

Зниження рівня алкоголізму: Обмеження доступу до алкоголю може сприяти зменшенню випадків надмірного вживання алкоголю, що, в свою чергу, знижує ризики розвитку алкоголізму та пов'язаних з ним захворювань.
Профілактика захворювань: Менше вживання алкоголю може призвести до зниження захворювань, пов'язаних з надмірним споживанням алкоголю, таких як цироз печінки та серцево-судинні хвороби.

Підтримка місцевих підприємців:


Збільшення денного відвідування закладів: Заборона на нічний продаж алкоголю може стимулювати людей частіше відвідувати заклади громадського харчування в денний час, що може позитивно вплинути на їхній дохід.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар