Закарпаттяобленерго, повідомляє важливу інформацію (відео)

липня 20 / 2024



Закарпаттяобленерго, повідомляє важливу інформацію.

Керівник НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі Суспільного наголосив, що в Інтернеті, у ТіkТоk доволі поширений наратив, що Україна не імпортує, а навпаки, експортує електрику.

💬– Виникає логічне питання: а нащо нам знущатися над людьми, випробовувати їхнє терпіння і щодня читати гнівні коментарі, де нас проклинають?

Коли такий дефіцит – жодна енергія не експортується. Були періоди з 2022 року, до останніх масованих атак, коли справді був надлишок в енергосистемі і ми дійсно могли експортувати. Деякі блогери зараз використовують маніпуляцію – заходять на сайт ENTSO-E і показують фізичні перетоки з України в Румунію.

При цьому не розуміють або спеціально не пояснюють, що українська енергосистема є частиною європейської і з Румунії в Україну може йти потік і знову повертатися в Румунію чи Угорщину, чи ще кудись.

Це не змінює баланс у нашій енергосистемі, це просто транзит, він відбувається тому, що електроенергія не знає про кордони і обирає маршрут так, щоб це було максимально ефективно з погляду втрат, обирає маршрут транспортування, по якому опір найменший.

Причина відключень не у міфічних продажах, а в тому, що половина нашої генерації, яка була ще на початок березня цього року – розбита. І будь яка інша енергосистема в такій ситуації просто сколапсувала б, був би повний блекаут на тижні чи й місяці.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар