З нагоди Дня Української Державності біля будівлі Берегівської РВА відбувся урочистий мітинг

липня 15 / 2024

Берегово, 15 липня 2024 року -Ця знаменна дата слугує нагадуванням про тисячолітню традицію українського державотворення, що сягає корінням у Руській середньовічній державі з центром у Києві. День Державності відзначається одночасно з днем вшанування пам'яті Київського князя Володимира Великого та Днем Хрещення Русі-України християнськими церквами України.

У часи жорстокої боротьби з російськими окупантами за свою державність, берегівчани зібралися, щоб вшанувати пам'ять всіх загиблих захисників та захисниць України. Під час мітингу урочисто піднято український прапор – символ незламності духу, стійкості та віри в нашу Перемогу.

Звертаючись до присутніх, міський голова Берегова Золтан Бабяк наголосив:

"Сьогодні ми відзначаємо День Української Державності – день, коли ми згадуємо про славетну історію нашого народу, його багатий духовний та культурний спадок. Це свято єднає нас, дає нам сили та віру в майбутнє.

На жаль, зараз ми змушені боронити свою державу від російського агресора. Ми боремося за свободу, за незалежність, за наше майбутнє. І я знаю, що ми переможемо!

Слава Україні! Героям слава!"

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв та продовжили урочистий захід покладанням квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Цей мітинг став ще одним потужним свідченням єднання українського народу та його непохитної віри у Перемогу над російським загарбником.



Категорія : Суспільство


Залишити Коментар