Закарпатська та Хмельницька обласні ради підписали Меморандум про співпрацю

липня 11 / 2024

Закарпатська та Хмельницька обласні ради підписали Меморандум про співпрацю

🇺🇦 Сьогодні у Хмельницькому голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай взяв участь у публічній дискусії щодо поглиблення міжрегіонального та міжнародного співробітництва. Ця важлива розмова відбувалася за участі голів обласних рад у контексті початку перемовин щодо вступу України до Європейського Союзу.
☝️ Роман Сарай розповів про багаторічний досвід Закарпаття співробітництва з країнами Європейського Союзу, про стратегію розвитку нашого краю, просторове планування територій, участь у транскордонних програмах співробітництва, тощо. Окремо голова Закарпатської обласної ради зупинився на міжнародних інфраструктурних проєктах, як складової повоєнного розвитку туристично-рекреаційної галузі краю.
👌 «Певні кроки областю зроблені вже зараз, - відзначив Роман Сарай. - Зокрема, втілено у життя проєкт «Карпатський експрес», який залізницею з’єднав Ужгород з Івано-Франківськом через Румунію. Цей залізничний маршрут дозволить полегшити доступ туристам з інших держав до відомих українських курортно-рекреаційних локацій. З березня цього року RegioJet та АТ «Укрзалізниця» розпочали виконання прямих щоденних залізничних і автобусних рейсів за маршрутом Чоп – Прага – Чоп. З квітня 2024 року триває будівництво року європейської колії від Чопа до Ужгорода, протяжністю 22 кілометри. Триває робота щодо відкриття нових міжнародних пунктів пропуску. Усі ці та чимало інших кроків дозволять значно пожвавити туристичний рух із країнами ЄС. Попереду, звісно, ще багато роботи. Є розуміння щодо необхідності чіткої кооперації та співпраці з іншими областями України щодо участі у великих інфраструктурних проєктах із повоєнної відбудови держави.
🤝 Одним із таких кроків стало підписання Меморандуму про міжрегіональну співпрацю між Закарпатською та Хмельницькою обласними радами. З Віолеттою Лабазюк – головою Хмельницької обласної ради, сьогодні Роман Сарай домовився налагоджувати співробітництво в розвитку місцевого самоврядування, екології та охорони навколишнього природнього середовища, освіти, науки, культури та охорони здоров’я, фізичної культури і спорту, соціального захисту населення і т.д. Серед пріоритетів співпраці – робота із розвитку ділової активності та залучення інвестицій та міжнародної технічної допомоги.





Категорія : Суспільство


Залишити Коментар