Новини Закарпаття

Депутати обласної ради клопочуть про безпеку руху на автошляхах області



Депутати обласної ради клопочуть про безпеку руху на автошляхах області та запобігання розповсюдженню борщівника Сосновського

🛣️У ході 15-ї сесії Закарпатської обласної ради депутати підтримали запити, надані колегами. Зокрема Іван Галамбіца порушив питання щодо відкриття міжнародного пункту пропуску «Тячів» (Україна) – «Малий Тячів» (Румунія) та облаштування об’їзної дороги навколо м. Тячів.

🛣️У колективному депутатському запиті Михайла Кіш, Дениса Мана, Федора Шандора, Олександра Антала, Лівії Балог, Володимира Чубірка, Владислава Каськіва - членів постійної комісії обласної ради з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації, йдеться про необхідність вжиття невідкладних заходів із проведення ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення С 071205 (Львів – Самбір – Ужгород) – Оріховиця у межах Оноківської територіальної громади Ужгородського району.

🛣️Володимир Чубірко клопоче про завершення капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення М-06 Київ-Чоп у межах Закарпатської області. Інший його запит - стосується необхідності врегулювання питань, пов’язаних із організацією контролю за пересуванням громадян на території області, йдеться про роботу блокпостів.

🌱Про небезпеку масового самозасіювання борщівника Сосновського, що безконтрольно поширюється на території області та загрозу цієї рослини для здоров’я людей, у своєму запиті порушив Федір Шандор. Депутат наголошує на необхідності здійснення комплексних заходів зі знищення токсичної рослини на території області, зокрема й задля запобігання виснаження ґрунтів, знищення місцевої флори і фауни та зниження туристичної привабливості Закарпаття.

📝Усі депутатські запити скеровано на розгляд Закарпатської обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації та відповідних служб.
Перейти на сайт