До уваги зацікавлених осіб! Закарпатська митниця інформує про обмеження

червня 29 / 2024

До уваги зацікавлених осіб!
Закарпатська митниця інформує про обмеження при ввезенні продуктів тваринного та рослинного походження для особистого користування на територію ЄС

Напередодні 26.06.2024 у пункті пропуску «Вишнє Нємецьке – Ужгород» відбулася двостороння зустріч між представниками Закарпатської митниці та представниками Митного управління м.Міхаловце, під час якої, зокрема, словацькі колеги акцентували увагу щодо проблем, пов’язаних із ввезенням пасажирами поїздів продуктів тваринного та рослинного походження для особистого користування на територію Словаччини, що часто призводить до затримок у розкладі руху поїздів, що переміщуються через українсько-словацький кордон у пункті пропуску Чоп – Чієрна-над-Тісоу.
З метою уникнення затримок у русі пасажирських поїздів, звертаємо увагу пасажирів поїздів, що слідують у міжнародному сполученні та громадян, що подорожують автотранспортом, про наявні обмеження при ввезенні продуктів тваринного та рослинного походження для особистого користування на територію ЄС.
Через ризик занесення хвороб на територію Європейського Союзу (ЄС) імпорт деяких продуктів тваринного походження в ЄС підпадає під суворий режим. Усі продукти тваринного походження, які не відповідають цим правилам, повинні бути подані на офіційну утилізацію після в’їзду в ЄС. Неповідомлення про такі товари може призвести до штрафу або кримінальної відповідальності.
М’ясо, молоко та продукти з них (за винятком сухого дитячого молока, дитячої суміші та спеціального харчування або спеціального корму для тварин, необхідних з міркувань здоров’я) не можна ввозити до ЄС.
Ви можете ввозити сухе дитяче молоко, дитячі суміші та спеціальне дитяче харчування або спеціальний корм для тварин, для особистого споживання необхідних з міркувань здоров’я, до ЄС, лише якщо:
• походять з країн (країн, крім Фарерських островів, Гренландії чи Ісландії), і їх загальна кількість не перевищує обмеження ваги 2 кілограми на особу та:
• продукт не потрібно охолоджувати перед відкриттям,
• це упакований фірмовий продукт, і його упаковка не пошкоджена, коли не використовується.
Ви можете імпортувати або відправляти особисті партії рибних продуктів (включаючи свіжу, сушену, варену, солону або копчену рибу та певних молюсків, таких як креветки, омари, мертві мідії та мертві устриці) до ЄС, лише якщо:
• свіжа риба потрошена,
• загальна вага рибної продукції не перевищує 20 кілограмів або вага однієї рибини на одну особу, залежно від того, що більше.
Громадяни можуть ввозити інші продукти тваринного походження для особистого споживання до ЄС, такі як мед, живі устриці, живі мідії та равлики, якщо вони:
походять з країн (країн, крім Фарерських островів, Гренландії чи Ісландії), і їх загальна кількість не перевищує обмеження ваги в 2 кілограми на особу (Додаток III, пункти з 1 по 5 Регламенту Комісії (ЄС) № 2019/2122), якщо вони відповідають правилам, викладеним у кожному відповідному пункті.
Громадяни можуть ввозити більші обсяги продуктів тваринного походження до ЄС, якщо вони відповідають вимогам для комерційних партій.
Наступні продукти виключаються з пояснених вище правил:
хліб, тістечка, печиво, шоколад і кондитерські вироби (включаючи солодощі), не змішані з м’ясними продуктами та не начинені ними,
харчові добавки в упаковці для кінцевого споживача,
екстракти і концентрати з м'яса,
оливки, фаршировані рибою,
макарони та локшина, не змішані з м’ясними продуктами та не начинені ними,
супові бульйони та ароматизатори в упаковці для кінцевого споживача,
будь-які інші харчові продукти, що не містять свіже або оброблене м’ясо або молочні продукти, що містять менше 50% оброблених яєчних або рибних продуктів.
Детальніше про обмеження при ввезенні громадянами продуктів тваринного та рослинного походження на територію ЄС та іншими митними правилами можна ознайомитися на веб-сайті Фінансового директорату Словацької Республіки: https://cutt.ly/uesVRLSu
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар