Новини Закарпаття

Представники Закарпатської ради братимуть участь у воркшопі, який проходитиме цими днями в Ужгороді



Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та співголови депутатської групи в обласній раді «Рівні можливості» Наталія Штефуца та Ольга Олексик зустрілися із депутатками різних рівнів рад регіонів України. Вони братимуть участь у воркшопі, який проходитиме цими днями в Ужгороді.
Представники обласної ради коротко ознайомили присутніх із основними пріоритетними завданнями органу місцевого самоврядування в умовах нинішніх реалій, наголосили на тісній взаємодії з виконавчою владою з розв'язання важливих питань життєзабезпечення та спокою в області, яка прихистила багатьох вимушених переселенців із територій, де ведуться активні бойові дії. Та найбільшим, як зазначив голова ради Роман Сарай, є напрямок у діяльності обласної ради із поглиблення міжнародної співпраці з метою здійснення гуманітарної допомоги, впровадження спільних культурно-освітніх проєктів у соціально-економічній сфері, з розвитку туризму, охорони навколишнього середовища тощо.

✍️ Як зазначила організаторка заходу Мар’яна Колодій, 35 учасниць – це членкині депутатських груп за рівні можливості у своїх громадах.
У ході ознайомчого візиту обговорили наскрізні питання сьогодення, які дотичні у всіх областях України: виклики війни, процеси бюджетоутворення, напрацювання стратегічних документів та цільових програм розвитку територій. До зібрання долучаться також депутатки багатьох місцевих рад Закарпаття.
👉 Форум відбуватиметься за підтримки Національного демократичного інституту.
Перейти на сайт