На Закарпатті прикордонники пройшли курс тактичної медицини

червня 17 / 2024

ПРИКОРДОННИКИ ПРОЙШЛИ КУРС ТАКТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ

Сімнадцятеро прикордонників Чопського загону пройшли поглиблений інтенсив-тренінг з тактичної медицини. Порядку надання домедичної допомоги в умовах бою військовослужбовців навчали інструктори благодійної організації "PULSE".

Впродовж п'яти днів інструктори проводили курс бійця-рятувальника (TCCC-CLS). З використанням сучасних манекенів, тренажерів для відпрацювання навичок та іншого тактико-медичного спорядження військові навчилися зупиняти масивні кровотечі, забезпечувати прохідність дихальних шляхів, розрізняти та контролювати інші стани пораненого, які можуть призвести до летального випадку.

Один з інструкторів фонду «PULSE», Юрій Луй, розповів, що з початку повномасштабного вторгнення через тренінгові програми їхньої організації пройшли понад 28 тисяч військовослужбовців.
«Найголовніше – це напрацювання чітких навичок у роботі, доведення їх до автоматизму в умовах бою. У більшості випадків, порятунок життя воїна залежить саме від своєчасного надання домедичної допомоги і правильного застосування складу індивідуальної аптечки», - розповів інструктор.

На знак подяки за проведення тренінгу, керівник Чопського прикордонного загону Василь Вітровчак вручив інструкторам “PULSE” відомчі відзнаки «За співпрацю з ДПСУ».







PULSE - тактична медицина для України
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар