Новини Закарпаття

Василь Дем’янчук відвідав Комунальну реабілітаційну установу «Обласний центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю», що в Ужгороді

Виконуючий повноваження голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук із робочим візитом відвідав Комунальну реабілітаційну установу «Обласний центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю», що в Ужгороді. Разом із керівником Центру Олегом Кириленко поспілкувалися про роботу та обговорили алгоритм ефективної роботи закладу.

☝️Центр фінансується за рахунок коштів обласного бюджету, а також залучаються спонсорські кошти. Тут отримують послуги особи з вадами опорно-рухового апарату, центральної та периферичної нервової системи; з психічними захворюваннями та розумовою відсталістю; з ураженням внутрішніх органів; змішаними вадами.

☝️У структурі центру функціонує 10 відділень в області, із них – 2 в Ужгороді, одне – для категорії 18+ у Виноградові, а також 7 відділень – Великоберезнянське, Дубівське, Іршавське, Міжгірське, Свалявське, Рахівське, Тячівське.

☝️З початку війни Центр надає послуги дітям з інвалідністю та надає місця для проживання сім’ям, що виховують дітей із інвалідністю із числа ВПО. В Ужгороді у Центрі знайшли прихисток 18 вимушених переселенців такої категорії. Всього облаштовано 106 місць у відділеннях в області.

Детальніше 👉https://zakarpat-rada.gov.ua/oblasnyy-tsentr-kompleksnoi-reabilitatsii-dlia-osib-z-invalidnistiu-u-rik-obsluhovuie-blyzko-500-ditey-ta-do-400-osib-iz-invalidnistiu/
Перейти на сайт