На Закарпатті вдруге проводять «Школу експортера»

червня 11 / 2024
✔️ На Закарпатті вдруге проводять «Школу експортера»

Дводенний тренінг-інтенсив стане платформою не тільки для навчання й здобуття нових навичок, а й для конструктивного та продуктивного діалогу, відзначив під час відкриття директор департаменту економічного та регіонального розвитку ОВА Тарас Триндяк.

💬 «У попередньому році ми орієнтувалися на експортерів-початківців, тому програма була спрямована на розкриття базових понять. Зараз ми ставили перед собою завдання подати комплексний та системний аналіз законодавчих новацій у цій сфері. Зокрема, у фокусі уваги наших спікерів будуть питання, безпосередньо пов’язані з євроінтеграційними процесами, які тривають у країні», – підкреслив Тарас Триндяк.

За його словами, експорт товарів дає можливість формувати баланс валютного виторгу, регулювати й утримувати курс національної валюти, а також забезпечувати стабільні робочі місця в регіоні. Саме тому обласна військова адміністрація зацікавлена, щоб бізнес Закарпаття успішно розвивався й у сфері зовнішньоекономічної діяльності☝️

📍Сприяти цьому покликаний і проєкт «Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом поєднання просування експорту з регіональним розвитком та Цілями сталого розвитку», який за фінансування уряду Німеччини реалізовує команда ПРООН, зауважила регіональна координаторка Програми у Закарпатській області Есма Умерова.

💬 «Основна мета цього заходу – об’єднати експортерів області й представників релокованого бізнесу в конструктивному діалозі. Команда спікерів розповість представникам малих і середніх підприємств про важливі інновації та можливі шляхи сталого й рівномірного економічного зростання», – додала Есма Умерова.

🔹Експортерів та підприємців області, менеджерів і керівників напрямків зовнішньоекономічної діяльності компаній та інших учасників заходу також привітали начальниця управління регіонального розвитку департаменту економічного та регіонального розвитку ОВА Ельвіра Лесишин та в.о. заступника керівника Закарпатської митниці Василь Татош.

💁🏻‍♀️ Під час тренінгу-інтенсиву учасники обговорять переваги використання митних спрощень при експорті товарів, преференційне походження товарів (угоди про вільну торгівлю, правила набуття походження), порядок отримання статусу схваленого (погодженого) експортера. Також вони дізнаються про нові можливості для українських виробників-експортерів та обміняються власним досвідом.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар