Новини Закарпаття

«Шкільний Медіаційний Патруль» розпочинає роботу в Мукачево


4 червня в Мукачеві стартує нова ініціатива – «Шкільний Медіаційний Патруль». Протягом чотирьох навчальних зустрічей у лютому-березні 2024 року підлітки з місцевих шкіл розробили соціальний проєкт, спрямований на створення шкільних медіаційних патрулів.
Головною метою цього проєкту є розвиток медіаційного середовища для протидії булінгу та насильству в навчальних закладах. Планується проведення двох дводенних тренінгів з медіації для учнів і вчителів з обраних шкіл. Після тренінгів учні створять медіаційні патрулі у своїх школах, а викладачі стануть їхніми керівниками.
Команда проєкту складається з молоді міста Мукачева: Дмитро Мовчан, Даніелла Білинець, Софія Слюсар, Даніелла Маняк. Імплементуючою організацією є релокована організація «Платформа Суспільної Взаємодії». Проєкт також підтримує Мукачівська міська рада.
Програма «Єднання заради дії», що впроваджується IREX у партнерстві з благодійним фондом «Стабілізейшен суппорт сервісез» та за підтримки Державного департаменту США, допомагає в реалізації цього проєкту. Основна мета програми – посилення стабілізації України через сприяння інтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та підвищення згуртованості громад.
Перейти на сайт