Реалізовують міжнародні проєкти на Закарпатті (відео)

червня 09 / 2024


Реалізовують інфраструктурні, культурні та безпекові проєкти у тісній співпраці з міжнародними партнерами – Колочавська громада впродовж багатьох років змогла налагодити тісну взаємодію з країнами Європи. Чимало напрацювань мають з Чеською Республікою. Варто зазначити, що бюджет громади є дотаційним, тому налагоджені міжнародні зв’язки дають можливості для розвитку та покращення життя у ТГ.

Також міжнародні партнери надали громаді автівки для медичної установи, закладів освіти, а також технічне устаткування для комунальних установ. Дбають і про збереження спільної культурної спадщини. Зокрема для розвитку творчого потенціалу молоді та проведення культурних заходів вдалося збудувати амфітеатр. На базі амфітеатру створили справжній культурний осередок.

Тут проводяться різного роду фестивалі, культурні вечори та діють гуртки творчої діяльності молоді. Спільними зусиллями Колочавської сільської ради та краю Височина на території громади зовсім скоро розпочнеться будівництво Центру безпеки громадян. Будівлю планують звести з 0 та окрім, будівництва чеські колеги забезпечать центр технікою, камерами та необхідним забезпеченням для безперебійної роботи.

Громада і надалі працює для пошуку нових партнерів та зміцнює вже існуючі транскордонні зв’язки. Вже влітку місцева влада з представниками Чеської республіки планує провести спільний захід для українських дітей.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар