Новини Закарпаття

На Рахівщині відзначили Всесвітній день охорони довкілля

Як ми відзначаємо Всесвітній день охорони довкілля💚

Щороку 5️⃣ червня відзначається Всесвітній день охорони довкілля. Цього дня увага громадськості привертається до екологічних проблем навколишнього середовища, адже його захист є одним із важливих факторів, що впливають на добробут народу та економічний розвиток. Екологічну дату було засновано у 1972 році Генасамблеєю ООН🔰 і вона була приурочена до початку роботи Стокгольмської конференції з проблем навколишнього середовища.

Традиційно цього дня в еколого-освітніх осередках заповідника проходить День відкритих дверей. Усі бажаючі можуть відвідати Музей екології гір та еколого-освітні й інформаційно-туристичні центри на безоплатній основі❗

Екскурсії Музеєм проводять школярі🙋‍♂️🙋‍♀️, які заздалегідь готуються розповідати про обрану ними експозицію музею. Відвідувачами виступають учасники літніх таборів при закладах загальної середньої освіти, з якими заповідник заключив угоди про співпрацю🤝, а також всі охочі.

Цього року юними екскурсоводами у Музеї екології гір виступили учні Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ст. №2. Відвідувачами були учні Рахівських ЗЗСО І-ІІІ ст. №2, №3 та №4, а також відпочиваючі дитячого оздоровчого табору «Наталі» (с. Білин).

Окрім Дня відкритих дверей у нас проходять й інші тематичні дні:
🌳День лісу (відбувся вчора, 4 червня);
🐸День земноводних;
🦋День ентомолога;
💦День води;
🎋День флори.

Під час тематичних днів науковці лабораторій розповідають дітям про свій напрямок роботи в заповіднику та проводять практичні заняття, а фахівці відділу екоосвіти – екологічні ігри (зокрема, з використанням канату, масок для сну, тощо). ⛹️‍♀️⛹️

😍Родзинкою цьогорічних відвідин центральної садиби є встановлення нового елементу екологічної стежки «Поважай природу» – макету розмаху крил хижих птахів Українських Карпат (беркута, шуліки чорного, канюка, яструба великого та сокола-сапсана).🦅 Школярі мали змогу порівняти розмах крил цих птахів зі своїм розмахом рук, що дуже сподобалось не тільки їм, але й дорослим.

Цьогоріч протягом двох днів заповідник уже відвідали понад 250 дітей. Далі буде…

Франкфуртське зоологічне товариство в Україні // FZS Ukraine
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України
Національні парки України / wownature.in.ua
Перейти на сайт