Запорізький державний медико-фармацевтичний університет релокується на Закарпаття

червня 03 / 2024
Запорізький державний медико-фармацевтичний університет релокується на Закарпаття.

Сьогодні відвідав Берегово, де провів зустріч із міським головою Золтаном Бабяком, ректором ЗДМФУ Юрієм Колесником та керівником Берегівського медичного фахового коледжу Мар'яною Гаал.

На порядку денному – питання функціонування університету в умовах війни в межах Берегівської громади.

Завдяки нашій співпраці на базі місцевого медичного фахового коледжу та центральної районної лікарні ім. Б. Ліннера вже навчаються студенти з 🇮🇳 Індії, які зараховані до ЗДМФУ.

На першому етапі університет готовий забезпечити здобуття освіти для 100 студентів-іноземців на наявній навчальній базі з перспективою розширення.

Під час зустрічі наголосив на обовʼязковості реєстрації філії університету в Берегові. Це податки та надходження до місцевого бюджету, що є важливим фактором співпраці громади й навчального закладу.

Окремо вирішуємо питання транзиту студентів з Індії та інших країн в Україну через ЄС. Це проблема не лише для ЗДМФУ, а й для УжНУ, де також навчаються студенти-іноземці.

Насамкінець зустрівся зі студентами з Індії, які зараз здобувають освіту на базі фахового коледжу. Освітній процес проходить англійською мовою, тож мали можливість особисто обговорити питання, які стосуються їхнього навчання та проживання.

Це черговий успішний кейс релокації закладів освіти на територію Закарпаття, який сприятиме регіональному розвитку нашого краю.

Дякую громаді, колегам, освітянам за ініціативу та системну роботу, а також іноземним партнерам – за довіру до нас.

Рухаємося далі.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар