Ярмарок вакансій пройшов в Ужгород

травня 28 / 2024


Близько 50 роботодавців – як місцеві, так і релоковані підприємства – долучилися в минулу п’ятницю до Ярмарку вакансії, яка відбувається в Ужгороді.

Подія є можливостями для тих, хто зараз у пошуках, знайде роботу, а для компаній – отриманих кваліфікованих працівників.

На заході можна ознайомитися з провідними компаніями, які представлені в різних галузях економіки, дізнатися про актуальні вакансії та вимоги до кандидатів, обговорити можливості кар'єрного зростання й навчання. Студенти жви знаєте про стажу і перші можливості на ринку праці.

Як наголосив депутат голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо, наразі є великий запит від бізнесу на проведення таких заходів. Порівняно з минулим роком вакансій стало набагато більше, а рівень оплати праці - вищий.

В Ужгороді, зокрема, сьогодні зареєстровано діяльність 10,5 тисяч фізичних осіб-підприємців та майже 9 тисяч 600 юридичних осіб. Це більше за аналогічний період: підприємців на 707, юросіб на 444. Серед них – 198 компаній, які переселилися в наше місто, створюють нові робочі місця, сплачують податки до бюджету обласного центру Закарпаття. Найбільш релокованих підприємств працюють у сфері оптової торгівлі, займаються також виробництвом будівельних металевих конструкцій, вантажним автомобільним транспортом, ІТ-технологіями, виробництвом м’ясних продуктів тощо.

Міський голова Богдан Андріїв подякував усім сумлінним роботодавцям Ужгорода, які продовжують працювати і виплачувати податки до міського бюджету, здійснюючи внесок таким чином в економічну підтримку країни, підтримку наших Збройних.
Уже традиційно кожен роботодавець на окремій локації презентував свою компанію та актуальні пропозиції щодо працевлаштування, з якими могли ознайомитись усі охочі, а також отримати консультації з питань зайнятості.

Громадські організації закцентували цю увагу на працевлаштуванні переселенців, щоб люди, які проживають у місцях тимчасового проживання, отримали стабільний заробіток, крім того, це допоможе їм краще адаптуватися в громаді. Розповідаєте і про можливість отримати гранти на започаткування власної справи, на перекваліфікацію, додаткового навчання.
Організатори Ярмарку – Закарпатська ОВА, Закарпатська обласна служба зайнятості, Ужгородська міська рада, Закарпатський облмуздрамтеатр, Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Закарпатській області за підтримки ГО «Неємія» та Агентства ООН у справах біженців.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар