Новини Закарпаття

Прикордонник Микола Мокрогуз з дитинства мріяв, щоб його робота у майбутньому була пов'язана з собакою

РАЗОМ НА ОХОРОНІ КОРДОНУ: МИКОЛА МОКРОГУЗ І 🐕‍🦺ВАЙТА

Прикордонник Микола Мокрогуз з дитинства мріяв, щоб його робота у майбутньому була пов'язана з собакою. Розповідає, що скільки себе пам’ятає, у нього вдома були чотирилапі і він завжди знаходив з ними контакт. Тож, коли юнака призвали на строкову службу, він одразу висловив намір стати прикордонником-кінологом.

До побажань хлопця прислухалися, його призначили у Державну прикордонну службу України та скерували на навчання у кінологічний центр. Там він пройшов чотиримісячний курс та разом зі своїм першим службовим собакою опанував тонкощі розшукової роботи.

Відтоді Микола охороняє державні рубежі у Чопському прикордонному загоні. З початком повномасштабного вторгнення він підписав контракт, брав участь у відсічі збройної агресії на сході України. Після виконання бойового завдання повернувся у рідний загін та продовжив службу у відділенні «Оноківці» відділу «Ужгород».

💬Прикордонник розповідає: «Після повернення з війни потрібно було обрати нового собаку. Мені найбільше подобаються німецькі вівчарки чорного кольору. Тож коли я побачив Вайту, сумнівів не було. Ми спрацювалися одразу. Надзвичайно розумна, активна, слухняна і віддана, вона демонструє чудові результати у слідовій роботі».

За три місяці спільної служби Микола з Вайтою виявили та затримали вісьмох правопорушників. Юнак каже, що поміж прикордонними нарядами постійно тренує свою улюбленицю. Вайта із задоволенням виконує команди господаря, адже знає, що за гарно виконану роботу дістане нагороду у вигляді смаколика або улюбленого м’ячика.

☝️До слова, запрошуємо свідомих, вмотивованих, фізично витривалих громадян долучитися до кінологічної команди Чопського прикордонного загону. Пропонується можливість навчання з отриманням відповідного державного сертифікату та подальшим проходженням військової служби як з державними, так і власними службовими собаками.
Державна прикордонна служба України постійно удосконалює систему соціального забезпечення і є соціально відповідальною установою, тож гарантує гідне грошове забезпечення, повний соціальний пакет та кар’єрне зростання.
Перейти на сайт