Оновити військово-облікові документи повинні всі чоловіки віком від 18 до 60 років

травня 24 / 2024
☝️Оновити військово-облікові документи повинні всі чоловіки віком від 18 до 60 років. Це потрібно зробити до 16 липня 2024 року включно.

Персональні дані можна оновити не лише в ТЦК та СП, а й у ЦНАПах чи в застосунку Резерв+. Відповіді на найпоширеніші запитання щодо останніх способів сьогодні надали під час брифінгу в ОВА.

💬 «У застосунку Резерв+ можна оновити дані, однак щодо проходження ВЛК чи отримання штрих-коду потрібно звертатися в територіальні центри комплектування. Зокрема, це стосується тих людей, які виїжджають за кордон або хочуть пройти військово-лікарську комісію», – зазначив заступник голови ОВА Олександр Пацкан.

За його словами, застосунок потрібно завантажити на смартфон, авторизуватися через BankID і підтвердити особисту інформацію (номер мобільного, поточну адресу проживання та електронну адресу). В такий спосіб оновити дані можна не виходячи з дому, швидко та зручно 📲

✔️Своєю чергою начальниця відділу адміністративних послуг, аналітики та цифрової взаємодії управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації ОВА Христина Мацко поінформувала, що закарпатські ЦНАПи надають таку послугу з 18 травня, тобто з початку дії нововведень.

🔹Заявник повинен мати з собою паспорт або ID-картку, реєстраційний номер облікової картки платника податків і телефон. Адміністратор вносить ці дані в електронну систему, інформація автоматично підтягується в Оберіг. Після цього заявник отримує витяг з печаткою і підписом адміністратора ЦНАПу про актуалізацію даних.

☝️Водночас Христина Мацко наголосила, що адміністратори ЦНАПів не несуть відповідальності за сформований витяг, адже інша інформація про заявника підтягується з Єдиного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів. Якщо є потреба уточнити певні дані, то варто звертатися в ТЦК та СП.

Більше про це можна дізнатися у відеозаписі брифінгу: https://is.gd/5iKVBF.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар