Рідні та друзі, робота, хобі, волонтерство, взаємопідтримка і віра – ці й інші базові речі допомагають нам впоратися з викликами сьогодення

травня 23 / 2024
🫶 Рідні та друзі, робота, хобі, волонтерство, взаємопідтримка і віра – ці й інші базові речі допомагають нам впоратися з викликами сьогодення. Формула стійкості в кожного різна, проте саме вона для всього світу робить українців прикладом витривалості в боротьбі.

📍Як з початку повномасштабної війни змінилося це поняття, що воно означає зараз, з чого складається, чи має межі та чим наповнюється – про це сьогодні в Ужгороді йшлося на панельній дискусії «Осмислення. Цінності та історії стійкості», що відбулася в межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?.

✔️ Учасників заходу – представників ветеранського простору «ВДОМА», громадських і благодійних організацій, надавачів психосоціальних послуг та інших – привітала директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Ольга Травіна. Вона подякувала кожному з присутніх за особисту стійкість і власний приклад, які сьогодні надихають людей дбати про своє ментальне здоров’я, щоб попри все залишатися сильними та вмотивованими.

💬 «Насправді наша стійкість – це свідомий результат загальнодержавної стійкості й можливості протистояти викликам, з якими ми всі зіткнулися під час війни. З 2014 року українці зрозуміли, що саме внутрішня сила кожного з нас дає можливість триматися й перемагати. Стійкість однієї людини – це дуже багато, адже це – стійкість всієї країни. Тому важливо завжди турбуватися про себе, щоб бути в ресурсі й мати змогу допомагати іншим», – наголосила Ольга Травіна.

☝️За її словами, саме Закарпаття стало першим регіоном країни, в якому ініціювали, розробили та імплементували обласну програму підтримки ментального здоров’я. Завдяки останній у регіоні координується робота надавачів психосоціальних послуг, забезпечується підвищення кваліфікації психологів, фахівців соціальної сфери, які працюють у громадах.

💁🏻‍♀️ Стійкість – це не тільки реалізація великих стратегічних планів, а й щоденні активності, буденні справи, вміння брати на себе відповідальність, робити регулярні маленькі кроки до поставленої мети. Стійкість можна й потрібно тренувати.

Про те, як це зробити в психологічно непростий час, учасники мали можливість розповісти на панельних дискусіях. Вони ділилися своїм розумінням внутрішньої сили та власними історіями стійкості.

🔹 Панельну дискусію «Осмислення. Цінності та історії стійкості» за підтримки Закарпатської ОВА та регіональної координаторки Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Таїсії Симочко організували в межах Місяця обізнаності про ментальне здоров’я, що відзначається щороку майже у всьому світі протягом травня.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар