В Ужгороді вшанували жертв політичних репресій

травня 19 / 2024

В Ужгороді вшанували жертв політичних репресій

🇺🇦 Квіти до пам'ятника жертвам політичних репресій сьогодні поклали перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, заступник голови ОВА Ігор Шикарюк, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, представники обласної організації «Всеукраїнського товариства політичних в’язнів та репресованих», духовенство та громадськість.
☝️ Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, та табори. Наслідками комуністичного терору 1930-х років в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліт. Сліди злочинів радянська влада ретельно приховувала продовж десятків років. Архіви засекречувалися, а місця масових поховань рівнялися із землею, аби ніхто і ніколи не дізнався правди.
🙏 У цей день в Україні згадують тих, хто втратив своє життя та свободу через політичні репресії. Ми повинні пам’ятати про темні часи нашої історії, щоб такі події ніколи не повторилися.
🙏 💙💛 Пам’ять невинно загиблих від насильницького впровадження комуністичної ідеології присутні вшанували хвилиною мовчання. Єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь за жертвами політичних репресій провів поминальне богослужіння.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар