Віктор Микита оглянув будівництво одного з найбільших підприємств деревообробної галузі України

травня 17 / 2024
Під час робочої поїздки в Берегівський район оглянув будівництво одного з найбільших підприємств деревообробної галузі України – виробничо-перевантажувального комплексу «БФ ТЕРМІНАЛ», що дислокується в межах Батівської громади.

Над цим проєктом наші команди працювали в найважчий для країни час, і приємно відзначити, що стратегія розвитку економічного потенціалу Закарпаття вже показує конкретні результати.

Ініціатива передбачає створення логістичного та виробничого кластера, основним видом діяльності якого буде перевезення, обробка деревини й експорт кінцевої продукції з високою доданою вартістю.

❗️Обсяг інвестицій у цей обʼєкт становить близько 8 млрд грн.

На будівництві вже розташовано цехи для виробничих потужностей на понад 50 тис. м кв. Щоденно тут працює до 250 висококваліфікованих фахівців, які виконують будівельні та інженерні роботи.

За планом до кінця року будуть завершені основні виробничі цехи на 100 тис. м кв. та змонтовано сучасні автоматизовані й високоефективні технологічні лінії німецьких компаній.

На початкових етапах підприємство забезпечить близько 2 тис. робочих місць з перспективою збільшення кількості до 4 тис. пропорційно до зростання обсягів замовлень та розширення виробничої інфраструктури. Заробітна плата працівників залежно від кваліфікації стартуватиме від 20 тис. грн.

❗️Усе це дасть можливість генерувати суттєві надходження до місцевого бюджету, за рахунок чого буде формуватися пакет підтримки для підрозділів ЗСУ, які зараз на фронті захищають незалежність і суверенітет нашої країни.

Дякуємо всім залученим державним інституціям за підтримку, інвесторам – за довіру та надійне партнерство, а також громаді й нашій великій команді, яка провела фундаментальну роботу для розвитку виробничої сфери краю.

Рухаємося далі міцним і консолідованим економічним тилом для України.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар