Громади Закарпаття закликають до об'єктивного висвітлення інформації про проект "Свидовець"

квітня 25 / 2024

25 квітня 2024 року мешканці Ясінянської та Усть-Чорнянської громад Закарпатської області звернулися до ЗМІ та Служби безпеки України з проханням припинити маніпуляції та поширення неправдивої інформації щодо проекту "Свидовець".

У своєму зверненні громади закликали ЗМІ публікувати лише перевірені дані про проект, уникаючи спекуляцій та дезінформації. Зокрема, йшлося про:

Неіснуючих інвесторів: Громади спростували твердження про наявність "міфічних інвесторів" проекту "Свидовець" на даному етапі.
Завищені обсяги вирубки лісів: Також було спростовано інформацію про масштабні вирубки лісів під будівництво курорту.
Наголошуючи на важливості об'єктивного висвітлення подій, представники громад зазначили, що подібні маніпуляції шкодять не лише репутації проекту, але й шкодять розвитку регіону загалом.

Звернення до СБУ:

Окрім закликів до ЗМІ, громади також звернулися до Служби безпеки України з проханням розслідувати можливе поширення неправдивої інформації про проект "Свидовець" з метою дискредитації та втручання у його реалізацію.

Важливість неупередженого висвітлення:

Ситуація навколо проекту "Свидовець" вкотре підкреслює важливість неупередженого та об'єктивного висвітлення інформації в ЗМІ. Відповідальне ставлення до журналістики та перевірка даних перед їх публікацією є ключовими для забезпечення права громадськості на доступ до правдивої інформації та прийняття обґрунтованих рішень.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар