Новини Закарпаття

Майже 1300 вареників для поранених військових зліпили працівниці та ветеранки Податкової служби Закарпаття

Майже 1300 вареників для поранених військових зліпили працівниці та ветеранки Податкової служби Закарпаття

1295! Саме стільки вареників із солодким сиром, а, головне, зроблених з любов’ю й турботою та співами українських пісень, у позаробочий час зліпили працівниці Головного управління ДПС у Закарпатській області та ветеранки ДПС місцевого осередку разом із волонтерками Рух підтримки закарпатських військових-Ужгород.

Щочетверга небайдужі колективи різних державних органів, організацій та активістів приходять в офіс Руху і разом готують велику партію вареників, що стануть смачною стравою для захисників, які лікуються і відновлюються у медичних закладах Ужгорода. Зазвичай волонтерки готують для військових щось оригінальне – те, чого точно не буде в лікарняному меню, але щотижнева мета – по тисячі вареників. Їх спочатку відправляють на заморозку, а уже за кілька днів доставлять у госпіталь.

Тож, коли закарпатським податківцям запропонували підтримати таку ініціативу, вони радо долучилися. До слова, допомогти з приготуванням вареників для поранених військових, які перебувають на лікуванні в обласному центрі Закарпаття, може кожен. Для цього треба зібрати власну невеличку команду із десяти людей та запитати у Руху підтримки закарпатських військових, коли є вільний час. Далі – злагоджена командна робота: волонтери на місці все пояснять, розкажуть і допоможуть – кожен зможе стати частинкою невеликої мануфактури й обрати для себе ту «операцію», яка буде по змозі. Наприклад, або тільки ліпити вареники, або лише вирізати для них кружечки. Словом, тисячу вареників для військових зможе виготовити будь-яка компанія друзів.

За словами волонтерок Руху підтримки закарпатських військових, в Ужгороді вони вирішили ліпити вареники для поранених військових не тільки щоб бійці смакували домашньою їжею, але й відчували підтримку та піклування містян. Сьогодні ми всі однодумці – і військові, і волонтери, у нас один намір – наближати перемогу. І, так, це можна робити й, наприклад, ввечері, ліплячи вареники для наших ЗСУ.
Перейти на сайт