Згуртовані і спроможні громади - міцний тил і запорука нашої Перемоги!

квітня 18 / 2024


🤝 Згуртовані і спроможні громади - міцний тил і запорука нашої Перемоги!

☝️ Під такою назвою у Тячеві проходить Об’єднаний Форум місцевого самоврядування та громадянського суспільства Закарпаття, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні.
Участь у форумі беруть: представники різних гілок влади, парламентарі, керівники експертних громадських організацій та Асоціацій регіонального розвитку Закарпаття, представники програм і проектів міжнародної технічної допомоги, науковці та ін.
Учасників форуму вітали: заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем‘янчук, керуюча справами обласної ради Мирослава Ливч, депутат обласної ради Михайло Рівіс, народний депутат України Михайло Лаба.

🎤 Василь Дем’янчук у виступі закликав представників громади правильно розкладати пріоритети, насамперед - допомога воїнам та наближення перемоги. Затим - першочергові питання громади- розвиток інфраструктури. Посадовець наголосив також на удосконаленні комунікації із обласною владою та взаємодії із міжнародними партнерами у впровадженні проектів спрямованих на покращення якості життя жителів області.

☝️ На форумі обговорюється широкий спектр питань, пов'язаних з розвитком місцевого самоврядування та громадянського суспільства в Закарпатті. Теми обговорень включають в себе результати децентралізаційної реформи, виклики і перспективи подальшого розвитку, а також співпрацю між громадами та державними органами.

☝️ Учасники обмінюються досвідом та найкращими практиками для зміцнення громадської активності та підтримки регіонального розвитку.

☝️Вільховецька ОТГ (Тячівський район) – перша сільська об’єднана територіальна громада у Закарпатській області, створена ще 2015 року. З 2016 року перебуває у прямих міжбюджетних відносинах з державним бюджетом. За ці роки успішно реалізовує стратегію розвитку громади та покращення інфраструктури для комфорту й дозвілля жителів громади.

💪 Реформа децентралізації вважається успішною, хоч ще недовершена. Ще повинні створитися префектури, які можуть допомогти вирішити питання координації та забезпечити рівномірний розвиток регіонів країни. Серед завдань громад - проєктний менеджмент, задля залучення додаткових фінансових ресурсів.

🥇За вагомий особистий внесок у розвиток територіальної громади, сумлінну працю, високий професіоналізм відзнаками облради нагороджені керівники окремих громад та представники Ради територіальних громад Закарпаття.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар