Новини Закарпаття

Сьогодні у Сваляві Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький відкрили навчання для тренерів-реабілітологів

🦾 Сьогодні у Сваляві Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький відкрили навчання для тренерів-реабілітологів.

Тренінг триватиме 4 дні на базі Сервісного центру американського благодійного фонду PROTEZ FOUNDATION☝️

Лікарі, які беруть у ньому участь, після завершення курсу готуватимуть нових фахівців мультидисциплінарних команд у регіонах. Своїми знаннями та досвідом з ними діляться найкращі спеціалісти сфери протезування та реабілітації Франції.

💬 «За попередніми підрахунками в Україні вже близько 140 тисяч осіб потребують протезування. Нам потрібні фахівці, які допоможуть постраждалим від війни українцям повернути свободу руху. Тому такі навчання – невід’ємний елемент розвитку сфери реабілітації загалом», – зазначив Мирослав Білецький.

📍Віктор Ляшко подякував французьким партнерам за співпрацю, котра вже має перші результати та перспективи для модернізації галузі охорони здоров’я України. Очільник міністерства охорони здоров’я переконаний, що українська система реабілітації може і буде найкращою в Європі.

💬 «Дякуємо Міністерству охорони здоров’я та французьким партнерам за підтримку та міцну співпрацю, що наближає нашу країну до вступу в ЄС, адже дозволяє уніфікувати стандарти лікування у європейських державах та Україні», – додав перший заступник голови ОВА.

🤝 Навчальний курс організували громадська організація «Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини» і PROTEZ FOUNDATION у межах міжурядової програми співпраці між міністерствами охорони здоров'я України та Франції.
Перейти на сайт