Виноградівські волонтери виготовили перший в Україні макети гармати Д20 (відео)

березня 09 / 2024



Виноградівські волонтери виготовили перший в Україні макети гармати Д20. Використовують макет з ціллю привертати вогонь ворога і виснажувати його сили, аби зберегти життя українським військовослужбовцям. Над створенням макета працювали ініціативні учасники волонтерської команди. Лекала для макета розробляли самостійно, кожна його деталь в точності повторює оригінал.

Всі креслення волонтери відпрацьовували тільки з фото, тому найскладнішим було завдання відтворити ідентичну гармату, яку жоден з волонтерів не бачив наживо. Макет гармати виготовляють із підручних матеріалів, аби максимально здешевити виробництво. Перш ніж макет постане у кінцевому вигляді проходить чимало етапів робіт. Зокрема, Михайло займається виготовленням задньої частини з дерева та дрібних деталей. За словами Михайла Романа, переваги такого макета в тому, що він збирається за мінімальну кількість часу і настільки подібний до оригіналу, що ворог сприймає його за справжній.

Перший макет гармати виготовляли протягом місяця, бо абсолютно все розробляли самостійно. Наступні зразки зможуть зробити за два тижні, кажуть волонтери. Михайло Роман каже, з радістю поділяться досвідом з іншими волонтерськими організаціями та нададуть всі необхідні лекала й розрахунки, якщо хтось вирішить долучитися до справи. Волонтери кажуть, на цьому зупинятися не збираються. Вже поставили для себе нову ціль.

Хочу розробити модель танка. Як це буде поки не знають. Але на власному прикладі розуміють – найважливіше розпочати та зібрати біля себе команду ентузіастів, тоді все вдасться. Волонтери Виноградівщини робитимуть усе можливе, аби наблизити нашу Перемогу.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар