Італійські благодійники пропонують оздоровити українських дітей та ініціюють проєкти розвитку медицини і сільськогосподарського сектору

лютого 28 / 2024
Триста дітей віком 7-12 років зможуть відпочити в Італії упродовж 30 - 120 днів, зокрема, діти із регіонів, які постраждали від війни. Сьогодні на зустрічі керівництва та депутатів Закарпатської обласної ради й військової адміністрації з представниками Італійського фонду «Фундація Допоможемо їм жити» обговорювалася ця ініціатива.
Благодійники мають 30-річний досвід у впровадженні таких програм. За цей період понад 600 тисяч дітей із різних країн світу вже мали змогу проживати в італійських родинах, принаймні протягом місяця, та цікаво проводити час, відкриваючи для себе світ. Про це розповів президент фонду Паціфічі Фабріціо.
🏥🩺🔬Представники Фундації також запропонували проєкт щодо покращення доступності медичної допомоги. Для цього запропоновано створити в області 2 амбулаторії первинної медичної допомоги ,,CUBO”, де будуть здійснюватися обстеження, діагностика та надаватимуться висококваліфіковані медичні послуги для закарпатців. Проєкт передбачає також навчання медичного персоналу, консультації з італійськими фахівцями та детальні обстеження.
🌿🌾Третій проєкт стосується розвитку сільськогосподарського сектору у Закарпатті, включаючи виробництво екологічних продуктів, розробка програм із підтримки та розвитку аграрного виробництва; забезпечення фермерів необхідними ресурсами, навчанням та доступом до ринків збуту; впровадження інноваційних технологій для підвищення продуктивності та стійкості аграрного сектору.
🎙️На думку голови обласної ради Романа Сарай, такі практичні інструменти сприяють поглибленню співпраці у різних сферах діяльності заради спільних цілей.
🎙️Перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета подякував італійським меценатам за допомогу військовим та за всебічну підтримку українського народу. Посадовець наголосив на тому, що приємно спілкуватися із представниками закордонної благодійної організації, одним із напрямків роботи якої є підтримка військовослужбовців. І це є надзвичайно важливим для нас у сьогоденні.
🚐 Організувала логістику та супроводжувала іноземну делегацію депутатка обласної ради Єва Якушева.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар