Мільйон на бізнес: на Закарпатті працює програма Державного центру зайнятості «Грант для ветеранів»

лютого 25 / 2024



До мільйона гривень можна отримати на власний бізнес у межах нової державної програми Центру зайнятості «Грант для ветеранів». Учасниками програми можуть стати як учасники бойових дій, та люди з інвалідністю внаслідок війни, так і члени їхніх родин.

Сімейний бізнес із надання клінінгових послуг жителька Мукачева Тетяна Попович разом з чоловіком заснували 10 років тому. Наразі, поки її чоловік перебуває в ЗСУ, організацією частини бізнесу з прання килимів вона взяла на себе. Про це пише Суспільне.

У 2024 році Тетяна Попович стала першою в Закарпатській області, хто отримав грант для ветеранів. 500 тисяч гривень уже перерахували за нове обладнання. Після завершення ремонту Тетяна візьме на роботу ще двох працівників. Така умова гранту.

«Це буде прасувально-сушильний колайдер з допомогою якого ми зможемо швидше і ефективніше обробляти постільну білизну. У нас були два варіанти: ми могли або розширити цех з прання килимів, або ці кошти на розширення нашої пральні. Завдяки гранту нам вдалося обидва наші бажання, наші мрії втілити», — розповідає Тетяна Попович.

Як зазначила в.о. директора Закарпатського центру зайнятості Беатриса Білецька «Гранти для ветеранів» — нова програма Державного центру зайнятості. Минулого року для отримання гранту в Закарпатський центр зайнятості подали 9 заявок, позитивну відповідь отримав один заявник.

«Можуть отримати суму гранту до 250 тисяч гривень у разі, якщо зобов’язуються створити одне робоче місце. Від 250 до 500 тисяч в разі, якщо зобов’язуються створити два робочі місця. І від 500 тисяч до мільйона в разі, якщо зобов’язуються створити чотири робочі місця», — додала Беатриса Білецька.

За словами Беатриси Білецької, учасниками «Гранту ветеранів» можуть бути: громадяни України, які хочуть започаткувати власний бізнес та є учасниками бойових дій, люди, що отримали інвалідність внаслідок бойових дій, так члени їх сім’ї, дружина або чоловік.




Категорія : Суспільство


Залишити Коментар