Новини Закарпаття

В Україні працюють над оновленням стратегії з питань працевлаштування і забезпечення житлом ВПО


До обговорення залучають представників профільних міністерств, обласних військових адміністрацій, центрів зайнятості та інших.
Сьогодні на нараді під головуванням віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА окреслив ситуацію в нашому регіоні.
💬 «Від початку повномасштабного вторгнення через обласний центр зайнятості працевлаштувалося понад 600 внутрішньо переміщених осіб. Також у новому році роботу знайшли 15 людей. Ще близько сотні перебувають на обліку служби. В регіоні є достатньо вакансій у різних сферах для працевлаштування і місцевих мешканців, і ВПО. Про це та про можливості навчання чи перекваліфікації громадян постійно інформуємо», – зазначив Петро Добромільський.
🔹 За його словами, основним компонентом оновленої стратегії має стати доступне житло для вимушених переселенців – модульні будинки та оселі за програмою іпотечного кредитування. Зокрема, з обласного бюджету Закарпаття планують надавати часткову компенсацію відсоткової ставки за позикою для тих ВПО, які працевлаштовуються чи планують це зробити найближчим часом.
📌 Під час наради учасники також обговорили інші шляхи вдосконалення наявних механізмів підтримки вимушених переселенців. Зокрема, йшлося про розширення державних програм з пільгового кредитування, професійного навчання, грантової допомоги на розвиток власної справи, розширення переліку видів соціальних послуг тощо.
Перейти на сайт