Новини Закарпаття

На Рахівщині обстежено маршрут «Кам’яним потоком»

Обстежено маршрут «Кам’яним потоком»👍

Працівники відділу рекреації та інспектори з охорони природно-заповідного фонду Рахів-Берлибаського природоохоронного науково-дослідного відділення здійснили вихід з метою обстеження місцевості щодо облаштування екотуристичного маршруту долиною Кам’яного потоку (м. Рахів, Закарпаття).

Стежка прокладена в лісовому масиві з мішаним деревостаном🌳🌲. Долина та русло Кам’яного потоку є дуже мальовничим🏞 і цікавим в геологічному відношенні. Наприкінці маршруту потік тішить око невеликим, але дуже гарним водоспадом. Легкодоступний, хоч і маловідомий, він особливо цікавий після рясних дощів💦 чи під час танення снігового покриву❄️. Взимку він вкритий льодовою ковдрою, що виблискує сонячним проміннячком☀️.

Зимові обстеження за наявності снігового покриву якнайкраще демонструють фауну🦌🦊, що мешкає в цій місцині. Зокрема наші працівники спостерігали сліди:
🐾Оленя благородного;
🐾Козулі (сарни) європейської;
🐾Зайця;
🐾Куниці кам’яної.

Навесні та влітку будуть проведені наступні обстеження маршруту. Вони дозволять отримати максимально точну інформацію щодо флористичного 🪻розмаїття лісу, інших туристичних родзинок, які зараз ховаються під снігом 🌬.

Маршрут має відпочинковий характер і чудово підійде для сімейних прогулянок👨‍👩‍👧‍👧, пізнавальних екскурсій зі школярами 👫та навіть людьми похилого віку👵, адже має:
🔹невелику протяжність – 1,6 км;
🔹незначний перепад висот – 150 м.

Облаштування маршруту визначено 5-річним планом заходів установи за пропозицією депутатів Рахівської міської ради. Маркування, встановлення місця відпочинку та інші роботи здійснюватимуться у теплу пору року.

Мандруйте горами🗻, любіть рідну землю❤️ і не забувайте слідкувати 👀 за нашою сторінкою!

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України
Національні парки України / wownature.in.ua
Перейти на сайт