В Ужгороді стартував тренінг для ІТ-менторів, які працюють з ромськими дітьми

лютого 02 / 2024
📍В Ужгороді стартував тренінг для ІТ-менторів, які працюють з ромськими дітьми. 15 вчителів та представників організацій з різних регіонів України протягом трьох днів проходитимуть навчання від Foundation for Global Human Dignity.

👉 Підготовку ІТ-менторів для подальшої роботи з ромськими дітьми у школах та організаціях за ініціативи керівниці Закарпатський обласний благодійний фонд "Благо" і координаторки мережі REYN-Україна Елеонори Кулчар проводять спеціалісти з Мальти й Угорщини.

✔️ У відкритті тренінгу взяли участь представники департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій, департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА. Вони підкреслили важливість такого навчального заходу й висловили подяку організаторам та учасникам.

💬 «Цей тренінг присвячений покращенню освітнього рівня ромів – від дітей до дорослих. Учасники, а згодом ментори, понесуть здобуті тут знання у свої школи. Це буде ще один із кроків інтеграції ромів у наше суспільство. Особливо вдячний тим представникам інших областей, які змогли приїхати, щоб долучитися до навчань. Своєю чергою ОВА всебічно підтримує реалізацію таких ініціатив. Сподіваємося на активну подальшу співпрацю в цьому та інших напрямках», – відзначив заступник директора департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА Олександр Лях.

🔹 Після завершення тренінгу учасники отримають сертифікати та зможуть працювати на місцях. Для закріплення здобутих знань згодом планують провести ще кілька онлайн-уроків підтримки.

🤝 Також у межах заходу учасникам передали ноутбуки для навчання дітей IT-3D від угорських партнерів з організації Democrating Change Partners Hungary. 67 одиниць техніки розподілили між менторами з різних регіонів: по 11 гаджетів отримали представники з Одеси та Чернівців, ще по 5 – навчальні заклади Берегова, Тур’ї-Пасіки, Ужгорода й дошкільний центр підготовки при благодійному фонді «Благо».
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар