Новини Закарпаття

Всесвітня продовольча програма ООН розширює свою присутність на Закарпатті


🙌 Всесвітня продовольча програма ООН розширює свою присутність на Закарпатті. Щоденним гарячим харчуванням у другому семестрі цього навчального року вона планує охопити учнів початкових класів ще у 51 школі нашої області.

📍У Хусті для представників закладів загальної середньої освіти, котрі пройшли відбір і приєднаються до проєкту, команда Львівського офісу ВПП ООН провела навчальний семінар.

✔️ Учасники заходу обговорили практичні й технічні кроки реалізації ініціативи, що передбачає надання школам компенсації в розмірі 30% від вартості гарячих обідів для учнів 1-4 класів.

Під час семінару також розглянули законодавчі аспекти, механізми фінансування, досвід інших закладів і регіонів, особливості ведення документів та звітності тощо.

🤝 Проєкт, який втілюють у межах Угоди про співпрацю між обласною військовою адміністрацією та ВПП ООН, узгоджується з реалізацією Стратегії реформування системи шкільного харчування, котру започаткувала перша леді Олена Зеленська.

🔹Нагадаємо, на першому етапі програма охопила 23 школи Закарпаття. Для відшкодування вартості гарячого харчування міжнародна гуманітарна організація вже спрямувала понад 1,2 млн грн.

Перейти на сайт