Все більше актуальною темою стає важлива роль жінок у запобіганні і врегулюванні конфліктів та в розбудові миру

січня 21 / 2024
Все більше актуальною темою стає важлива роль жінок у запобіганні і врегулюванні конфліктів та в розбудові миру. Жінки беруть більш активну участь на всіх рівнях прийняття рішень в національних, регіональних і міжнародних інститутах, у механізмах запобігання, управління та вирішення конфліктів.

16 січня з такої теми розпочав захід голова Молодіжної ради Василь Тафій. Він розкрив всю важливість документу Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека”, розповів про особливу важливість врахування потреб жінок, описав конкретні кроки, які покликані створити умови для забезпечення рівної участі жінок і чоловіків у подоланні конфліктів.

Також Василь Тафій в ході своєї презентації висвітлив такі теми:
- основні поняття гендерної рівності,
- види насильства та ефективні заходи з їх запобігання,
- алгоритми дій для постраждалих від насильства,
- аспекти роботи з кривдниками.

Ця подія стала важливим кроком у формуванні свідомості громади щодо важливості ролі кожного громадянина у підтримці безпеки на території громаді.

Захід реалізується завдяки підтримці Уряду Об'єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в рамках проєкту "Жінки, мир, безпека: відповіді на виклики війни", що впроваджується Українським Жіночим Фондом" у рамках Проєкту «Великий Бичків — безпечна громада», поданого на конкурс грантів для підтримки ініціатив громад сфері жінки, мир, безпека у пілотних громадах проєкту «Жінки, мир, безпека: відповіді на виклики війни» від Українського Жіночого Фонду, що реалізується ГО «Солідарність Є».
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар