Зміни до прикордонного режиму - коментар Закарпатських прикордонників (відео)

січня 04 / 2024



Аби перебувати на території, що знаходиться у межах прикордонної смуги, з грудня 2023 року громадянам України, іноземцям та особам без громадянства потрібен дозвіл від Державної прикордонної служби. Обмеження полягають в отриманні дозволу особами, які планують здійснювати в’їзд, перебувати та проводити роботи у межах прикордонної смуги.

Отримати такий документ громадяни мають можливість у Державної прикордонної служби, яка має у підпорядкуванні ділянку рубежу, яку ви хочете відвідати. На офіційній сторінці Держприкордонслужби є форма, яку українці та іноземці мають заповнити та вказати ініціали, мету та термін перебування на території прикордонної смуги.

Протягом 10-ти робочих днів охоронці кордону розглядають заявку та надають дозвіл або ж відмовляють у праві перебування на ділянці. Відмовити у наданні дозволу Державна прикордонна служба може тим громадянам, які здійснили адміністративні чи кримінальні правопорушення, або інші поступки, що можуть обмежити їх у перебуванні на прикордонній території.

Проте є категорії громадян, яким дозвіл на перебування у межах прикордонної служби не потрібен. Всю детальну інформацію, щодо процедури подання заяви українці та гості країни можуть знайти на офіційній сторінці Державної прикордонної служби та сайту МВС.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар