Новорічні дерева: контроль за вирубкою та продажем (відео)

грудня 30 / 2023


Різних розмірів та порід хвойні дерева можна купити біля центрального входу до Боздоського парку в Ужгороді. Тут офіційна та санкціонована точка продажу новорічних красунь.

Торгівля стартувала у середині грудня. Найбільший бум спостерігався перед Різдвом 24 грудня, кажуть продавці. Після перерви на Святвечір та коляди ужгородці знову активізувалися. Ціна новорічних дерев залежно від розміру коливається у межах – 900 гривень аж до трьох з половиною тисяч за ялинку преміум класу. Крім того, що точка продажу – офіційно дозволена, ще й кожне дерево з чіпом.

Все більше користуються популярністю у закарпатців новорічні дерева у горщиках. Є попит, як то кажуть, є і пропозиція – на ярмарку продаються хвойні дерева у горщиках. Ось це, до прикладу – датська піхта. Аби врегулювати продаж ялинок у Різдвяно-Новорічний період, в Ужгороді визначили і надали дозвіл підприємцям на торгівлю у 8 місцях різних мікрорайонів міста. Контролюють легальність вирубки та продажу новорічних дерев і правоохоронці. Поліцейські перевіряють ретельно документи.

За таким же механізмом контролюють ситуацію у всьому регіоні. Два тижні тривають рейдові перевірки у всіх населених пунктах Закарпаття. Такі рейдові перевірки триватимуть допоки підприємці торгуватимуть новорічними деревами. Зазвичай, це до самого Нового року.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар