У межах транскордонної програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 в області втілюватимуть 4 проєкти за напрямком «Охорона здоров’я»

грудня 23 / 2023
⚡️ У межах транскордонної програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 в області втілюватимуть 4 проєкти за напрямком «Охорона здоров’я».

Таке рішення прийняли на засіданні Моніторингового комітету Програми, повідомив Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА.

💬 «Комітет вирішив надати грант на 20 проєктів зі 115 поданих заявок. І те, що чотири з них будуть реалізовані на Закарпатті, – дуже хороший показник», – зазначив Василь Іванчо.

За його словами, на відібрані ініціативи з нашого краю Євросоюз спрямує близько 4 млн євро, Серед переможців ⤵️
✔️ Хустська центральна лікарня імені Віцинського О. П. – «Спільне вдосконалення транскордонного медичного обслуговування в галузі хірургії та ортопедії в районах Білосток і Хуст»;
✔️ Головне управління ДСНС України в Закарпатській області – «Підвищення ефективності надання первинної медичної допомоги рятувальниками та аварійно-рятувальними бригадами»;
✔️ Обласна дитяча лікарня – «Діти це майбутнє – інвестиції для покращення якості і доступності медичних послуг при дитячих лікарнях в Білостоку та Мукачеві»
✔️ Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. А. Новака – «Транскордонна взаємодія для сучасної діагностики та терапевтичні підходи в регіональних лікарнях Любліна воєводства та Закарпаття».

🙌 Попереду – підписання грантових контрактів та початок реалізації ініціатив. За ці кошти заклади планують здійснити реконструкцію приміщень, закупити спеціалізоване обладнання, провести обмін досвідом та навчання персоналу тощо.

💬 «Щиро вітаємо переможців Програми та посилюємо роботу з підтримки осередків, розвитку краю і медичної галузі зокрема. Наступного року ж будуть оголошені конкурси й за іншими пріоритетами», – прокоментував заступ голови ОВА.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар