Спрацювали професійно, оперативно та ефективно – так визначили роботу медиків з потерпілими від підриву гранат

грудня 19 / 2023
Спрацювали професійно, оперативно та ефективно – так визначили роботу медиків з потерпілими від підриву гранат


Спрацювали професійно, оперативно та ефективно – так визначили роботу медиків з потерпілими від підриву гранат під час засідання депутатом Керецьківської сільради. З життєво-важливого аспекту почали брифінг щодо інциденту в Керецьках. Про стан підривника інформацію не розголошують через лікарську таємницю, але стан його кваліфікують, як важкий. А от про 26 потерпілих –з яких 23 отримали меддопомогу – далі пряма мова. Першим на місце події прибув поліцейський офіцер громади, який був у момент інциденту у будівлі сільради. Разом з медиками надавав першу допомогу потерпілим та організовував доїзд швидких. Терористичний акт, який призвів до тяжких наслідків – так кваліфікують правоохоронці інцидент у Керецьках. Зміст передсмертної записки підривника, як походження бойових гранат – це закрита інформація і не розголошується. Як, власне, і його покази під час слідства. Фігуранту справи повідомлено про підозру.

Підривника переведуть зі Свалявського до іншого медзакладу, де перебуватиме на лікуванні та під наглядом правоохоронців у спецпалаті, оскільки – зі слів Ігоря Шинкарюка, напруга у громаді є, остерігаються самосуду від жителів. А коли стан здоров’я дозволить – його переведуть в установу відбування покарань. Також на брифінгу йшлося про посилення безпеки в регіоні. Озвучили рішення засідання ради оборони краю.

Також відреагували і на обговорення ситуації у соцмережах. Ігор Шинкарюк каже, що підривник до армії відношення не має, проходив строкову службу ще за часів Радянського союзу. Щодо коментарів про ніби – то народного месника – вони на контролі правоохоронців та влади. Варто додати, 99% коментарів – з-за меж Закарпаття. Про конкретні кроки посилення безпеки у громадах, зокрема у органах місцевого самоврядування – Ігор Шинкарюк, каже – це вирішується і забезпечується на рівні громад самостійно.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар