Допомога з закордону – співпраця від Німеччини до України

грудня 17 / 2023



Пан Сергій – кінолог. Чоловік разом з дружиною Габріеллою вже близько 20-ти років проживає в Німеччині. Працює з чотирилапими та тренує собак для пошуку вибухонебезпечних речовин. Та 24 лютого, чоловік був вдома, у Мукачеві. Тут він і зустрів повномасштабне вторгнення.

Каже, що тоді його життя, як і мільйонів українців розділилося на до та після. Хоча він і повернувся до Німеччини але систематично допомагає нашим захисникам та тісно співпрацює з волонтерами. За час повномасштабного вторгнення це вже його 35-та поїздка до України.

Разом з колегами з Німеччина та українцями, що проживають за кордоном чоловік збирає гуманітарну допомогу та власноруч привозить її на Батьківщину. З родиною Гутників волонтери тісно співпрацюють вже давно. Українці, що проживають за кордоном та к само гуртуються, як і ті, що залишилися у країні. Волонтери формують запити та відправляють їх до Німеччини, де Сергій та Габріелла оперативно знаходять всі необхідні речі.

Цього разу привезли міні електростанцію, що працює на сонячних батареях, генератор та всі необхідні речі за списком. Попри напружену ситуацію на кордонах, що спостерігалася останніми днями, перетнули КПП досить швидко. За сприяння війську та допомогу Україні Сергій Гутник отримав відзнаку від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Каже, що нагорода стала для нього додатковою мотиваціє та водночас відповідальністю. Родина Гутників каже, що допомагатиме рідній державі аж до самого дня перемоги.


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар