В Закарпатті запрацював спортивно-реабілітаційний центр (відео)

грудня 10 / 2023


Лікар із Ужгорода Віктор Петров показує медичні кабінети, у нововідкритому реабілітаційному центрі для осіб з інвалідність та військових. Саме тут вже від сьогодні разом із колективом своєї клініки безкоштовно працюватимуть з відвідувачами. Тут є все необхідне обладнання. Масажний кабінет, кабінет психолога. Чимало тренажерів. Медичний кабінет у Спортивно-реабілітаційний центр ім. Олега Кравця в Ужгороді запрацював на вулиці Франтішека Тихого.

Збудували його на місці колишньої котельні. Шукали спонсорів не один рік. Спортивно реабілітаційний центр в Ужгороді будують вже майже 10 років. Наразі тут працюватиме медична частина. Олександ Лизанець десять років тому загорівся ідеєю створити такий комплекс в місті, знайшов однодумців. Разом почали оббивати пороги чиновників. Стару занедбану котельню від міста отримали в оренду на пів сотні років. Не гаючи часу хлопці почали працювати. Створили проєкт.

Згодом почали готувати приміщення. Ніхто не вірив у амбіційні плани. Чоловікам вдалося отримати фінансування фонд регіонального розвитку. Загалом на суму 11,5 мільйонів гривень. Та на цьому роботи не завершені. Комплекс на два поверхи. Чекають завершення і інші кабінети лікарів, а ще сучасний спорт зал. У міській раді обіцяють надалі підтримувати проєкт. До робіт долучилися і благодійники з усього світу. Хтось допоміг з обладнанням, хтось з ремонтом. Едуард Зелінський військовий. Теж підтримував проєкт від початку робіт.

Розповідає, чому такий центр нині необхідний. Наразі тут проходитимуть реабілітацію 3 десятка людей. Це люди з інвалідністю, військові. Тим часом продовжать і обладнувати спортзал, та другий поверх. Чоловіки продовжують шукати спонсорів, і вирити, що вже наступного року Спортивно реабілітаційний центр запрацює на повну потужність.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар